Защо музиката е важна за нас?
Защо музиката е важна за нас?

Живеем в свят, в който музика с добро качество се стриймва от много устройства. Музикалната система става все по-компактна и незабележима, докато накрая напълно се слее с интериора и   изчезне. Питали ли сме се защо е толкова важна музиката за нас? Защо предизвиква чувства, емоции?

Всичко е започнало с живото изпълнение и специалната връзка между изпълнител и слушател, за да продължи в концертните зали, студиата и накрая не стигне до нашия дом чрез записи, възпроизведени от “специални аудио системи”, специално за нас. Колкото повече тези системи стават по-незбележими, за да се слеят с интериора и изчезнат, толкова повече изчезва и тази връзка между изпълнител и слушател, изчезва усещането и емоцията от преживяването. Музиката губи своето послание, превръща се във фонова музика с единствена цел да наруши тишината. Качественият звук е голяма част от изживяването “слушане на HI-FI система”, но все пак само част.

Важен е моментът и неговата специалност, чуствата и емоцията, предизвикани от усещането за тази връзка между изпълнител и слушател. Усещането за специалност и уникалност предизвикани от майсторската изработка и визията на отделните компоненти, от това как някой е вложил сърце и душа, за да пренесе емоцията от слушане на музика в нашия дом. Какъв по-добър начин да върнем присъствието на системата вкъщи от грамофона.

И то не какъв да е грамофон, а такъв, който е изработен ръчно и някой е вложил частица от себе си в него. Нищо не може да се сравни с усещането за специалност, как нещо е било направено специално за нас.

Идеята на добрата музикална система е не да “доведе” изпълнителя вкъщи, а да ни накара да си представим, че сме там, да успем да усетим момента.

Грамофоните New Horizon, ръчно изработени в Италия, са един от начините да постигнем тази цел. Италия – страна с традиции и история в изработката на музикални инструменти. Грамофон, който ни предлага визия и усещане за уникалност.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *